Blog

TÖRTÉNETKÉK

2019.11.01 23:00

A minap szerencsém volt „bújócskázni” egy majd’ hároméves lánykával. Azért az idézőjel mert a terep egy kerítéssel körbevett salakos focipálya volt két kapuval és semmi más.. Igencsak meg kellett erőltetnem a fantáziámat, hogy elbújva érezzem magam. Neki nem. Becsukta a szemét és kész, már meg is történt részéről az elbújás. Egy ideig kutatgattam utána, a hol lehet vajon kérdést ismételgetve, majd egy áááámegvaaaagy kiáltással megfogtam, mire ő kinyitotta angyal-kék szemeit és hatalmas mosollyal az arcán kiabálta; Igeeeen megvagyok!! Nagyon örült, hogy megtaláltam. Egy csoda kicsikkel játszani felébresztenek, emlékeztetnek, hogy ezt az önfeledt, mindenre nyitott, ártatlan örömöt kell visszahozni az életbe.

 

Eudialit nyaklánchoz

2019.10.07 08:57

A gyönyörű mélybíbor eudialit a fő alkotóeleme ennek a láncnak, türkizzel és ametiszttel. Keresel egy bizonyos követ, majd ellenállhatatlanul vonz egy másik, ami egyáltalán nem volt a listádon. Újból és újból megfogod, ízlelgeted, visszateszed, de egy idő múlva megint ott találod magad előtte és nézegeted, simogatod. Na, akkor most már biztos lehetsz benne, hogy abban az élethelyzetben és állapotban, pont erre a kőre van szükséged. Ne is habozz tovább vedd meg!

 

Női energiák-On (Morganit- Hilulit Leopárd jáspis karikhoz)

2019.08.19 20:17

Halvány rózsaszín és az ezüst szín nagyon szépen kijönnek egymással: Morganit-rózsakvarc-szilícium alkotta karkötő.

 

Szia én Hilulit vagyok, hát te? Szia én Thulit… Szitakötők suhanását vélem hallani e nevek hallatán. Finomak és légiesek ezek a kövek, amellett hogy hihetetlen erősek. Mint ahogyan a nők is. Hilulitot gránát, cirkon, goethit és kvarc alkotják, így nagyon jót tett neki egy kis gránát kő.

 

Galaxis a neve. Hogy miért? Csak! Amikor kész lett ez a szó jött az eszembe.

Leopárd jáspis karkötő a jáspisok nagy nemzetségéből: hegyikristállyal, thulittal és rutillkvarccal. Sokszor érzem azt, hogy felesleges bármit is írni egy-egy ásvány kapcsán, hiszen csak ránéz az ember és magáért beszél-mesél, teljesen elvarázsol. Így van ez a jáspisok nagy családjával is. Hihetetlen mennyiségű szín, forma, mintázat rejlik bennük igazi bűbáj nemzetség.Már tervezem is a férfi párját, mert az is izgi lesz!

 

Akvamarin karkötőhöz történet

2019.08.14 08:17

 

Egyik nyáron Patmoszon az egyik gyöngyszem ékszerüzletben a nagyon kedves tulajdonos hölgy, látva érdeklődésünket a kövek iránt kipakolta az üzletben lévő összes akvamarint – ami nem volt kevés- a pultra bemutatván az akvamarin rengetegféle színárnyalatát. Lenyűgöző volt a kékek és zöldek hihetetlen sokasága az egészen átlátszó-világostól a tenger-kékig, zöldig. Ebben a karkötőben méretben háromféle akvamarin van, színben hasonlóak, simogató égszínkékek.

 

Szívgyógyító kövek

2019.06.27 00:00

Csodaszép zöldek, halvány rózsaszínek, egy-egy pillanatra megcsillanó - felvillanó. színüket a ráeső napfényre megmutató kövekkel készült kis barátném karkötője.Törekszem az ékszerek személyes jellegére, ehhez persze egy kicsit ismerni kell azt akinek készül. Hatalmas öröm, amikor úgy érzi valaki, hogy ez pontosan neki készült csakis az övé! 

ÉKSZEREK

2019.06.23 00:00

Új tartalom került az oldalra. Egyre nagyobb kedvem támadt ékszereket készíteni. Egyenlőre szerény próbálkozások kerülnek ki a kezem alól saját magam részére, de jönnek szépen sorban az ötletek. Meglátom mi lesz ennek a folytatása. Hagyom, hogy vezessenek az égiek, úgyis csak az lesz aminek lenni kell! 

 

Kutyák-cicák

2019.06.03 20:00

Eszembe jutott ma egy történet kis kutyim és a szomszéd cicus együtt-létét nézve.Két évvel ezelőtt történt: Szofi cicám 17 éves matróna volt már ekkor, Mojito kutyusom pedig kölyök és igazi csínytevő energia gombóc. Mindenre nyitott és kíváncsi, állandóan lihegő, hebehurgya ugrándozó. Na, ez aztán egy igazi idegesítő kombó egy idős már alig látó, lassan mozgó cicus számára. Meg is kapta Mojito rendesen a nevelő pofonokat. Megtanulta tisztelni, -félni?- Szofikát. A nappali bejárata nyáron egy szúnyoghálós ajtó, amit a kutyusok és a cicák is teljes magabiztossággal használtak. Szofika már nem nagyon tudta kinyitni csak próbálkozott, karmával belekapott, rángatta, de már nem nagyon ment neki az ajtónyitás. Mojito nézte-nézte a próbálkozást majd nagy lendülettel odaszaladt és kinyitotta neki az ajtót. Cicusom persze méltóságteljesen bevonult, majd Mojitonak ugrott egy sorozat pofont lekeverve neki. Ő tudta csak miért. Ennek tanúja voltam kétszer is, valószínűleg többször is megtörténhetett. Egyik alkalommal a szokásos próbálkozás alkalmával Mojito az ajtó túloldalán állt ismét és nézte-nézte a cica szenvedését. Teljesen tisztán érzékelhető volt a tanakodása. Kinyissa ne nyissa? Annyira édes volt, és csodálatos volt látni a kis manó téblábolását. Aztán döntött. Kinyitotta az ajtót, de abban a másodpercben már ugrott is félre a pofon elől. Szofi besétált morgott valamit a bajsza alatt majd felugrott kedvenc foteljába. Mojito óvatosan figyelte még egy kicsit, azonban figyelmét a következő pillanatban már más foglalta le, indult is intézkedni valamifelé. Meghatódtam ezen a kedvességen, szereteten. Ó Istenem vajon hány ember képes erre, igaz elővigyázatosság mellet, de újra segíteni a hála legcsekélyebb jele, vagy a viszonzás legkisebb esélye nélkül (jelképesen újra kinyitni az ajtót)? Kis állataink is a nagy tanítómestereink.

 

A boldogság fémes madara

2019.04.12 20:29
Kos Újhold idején, erős energiák közepette készült el véglegesen ez a kép egy fiatalember számára. Lendület, új kezdetek, merészség, a kos energiák. A fémes kövekről nem igazán a tűz jut eszembe, ezen a képen azonban szép számban jelen vannak. 
Amire ösztökélnek: az új, eredeti ötletek, gondolatok, magasabb eszmék befogadása, korlátaink átlépése, de az eddigiektől eltérő gondolkodásra is sarkallnak.
Olyan ásványokat is felhasználtam, amilyeneket eddigi képeimen még nem. Nagy újdonság számomra a szilícium ilyen formában és az antimonit is igazi csoda a finom, apró tűhegyes pálcák sokaságával, fémes-lilásan irizáló fényeivel. Hozzon számára csodákat és teremtéseket! Így legyen!

 

Rupille

2019.03.17 20:12

Mátrixpillangó alias Benzinszívó Lepkeszúnyog. Ez a név nagyon „komoly” közös munka eredménye, jövendő gazdája ezt -is- látta benne. Nagyon kedves barátomnak készült. A képen szereplő kristályok a spirituális fejlődés útjára terelő, a szellemi síkok felé megnyitó rezgések, energiák hordozói, vagy éppen a földi létbe lehorgonyzó, földelő energiák képviselői. Eget-Földet összekötők. Ráhangolódva, meditatív állapotban elhozzák neki a szükséges útmutatást. Mint a legtöbb kristályképemet ezt is nehéz volt fotózni az anyagok, csiszolások, ásványok különbözősége miatt. Amely fénynél a hegyikristály ragyog, tündököl ott a durvább csiszolásúak színtelenek lehetnek, ahol az ammoniteszek megmutatják opalizáló színüket ott a fényes bizmut eltűnik, szinte láthatatlan. Szóval így sikeredett ez a kép, remélem a szakértő fotós szem elnézi ezt nekem.

 

Obszidián nyílhegy

2019.02.28 20:57

Ha valaki, akkor ő az akinek helye kell legyen ebben a titokzatos kristályok albumban. Sok évvel ezelőtt került hozzám, amikor még nagyon óvatlanul bántam a kristályenergiákkal. Rengeteg sok tudása mellett nagyon erős védő, oltalmazó kő, férfias energiák jellemzik. Éjszaka a párnánk alá ne tegyük, csak abban az esetben, ha semmiképp nem szeretnénk aludni!!

 


 

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>